Hancock Park House – LOS ANGELES, CALIFORNIA

Date: 2020
Status: In Progress
Category: Residential
Size: 6,000 s.f.
Team: Dominic Leong, Christopher Leong, Gabriel Burkett, Jackie Woon Bae, Yu-Hsiang Lin, Hannah Frossard

In 2017, we were commissioned to renovate a 4500 s.f. home in Hancock Park for an art collecting family with two young children. Early conversations revealed that the client was more inspired by hotel lobby spaces than traditional domesticity. Working from this premise, we developed a design approach to transform the existing house into an indoor/outdoor sub-urban sanctuary.

Due to Historic Preservation guidelines the renovation was only allowed to affect 50% of the original house. In response, we proposed a continuous wall to re-configure the entrance to the house and create a new living space that opened directly onto exterior courtyards.

A desire to create separate outdoor “rooms” for the pool area, kids play zone, and an entertaining area was accommodated by the composition of the new wall and the existing boundary of the lot.

The palette draws on contemporary materials like stucco, pre-cast concrete and polycarbonate as a subtle counterpoint to the vernacular language of the post-modern Palladian Ranch house.